• -
    • -

Indoor Cycling

Indoor Cycling

Indoor Cycling

Wat is Indoor Cycling?

Indoor Cycling is Conditie verbetering, Vetverbranden én Intervaltraining, kortom een complete workout.

 

Voor wie is Indoor Cycling?

Indoor Cycling is voor IEDEREEN die op een even plezierige als effectieve wijze wil werken aan zijn of haar conditie. Er is geen speciaal ritmegevoel of coördinatie nodig. De oefeningen zijn simpel en daardoor voor iedereen herkenbaar, omdat je weinig hoeft na te denken kun je helemaal opgaan in de training en in de muziek. Dat maakt Indoor Cycling niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest. Na de les voelt je hoofd leeg en kun je er weer tegenaan!

Bij zowel Indoor Cycling als RPM staat de deelnemer centraal. Het enige verschil is dat RPM een vaste choreografie en muziek heeft van Les Mills en dat er een termijn van 12 weken aan verbonden is. Bij Indoor Cycling wisselen we om de 8 weken met zelfgekozen muziek (speciaal geselecteerd door de instructeur) en oefeningen. Tevens is de opbouw van RPM meer gebaseerd op interval en de Indoor Cycling zoals wij het geven meer gebaseerd op duurtraining.

Tijdens de workout wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere; een vlakke weg, een heuvel en sprints (of combinaties daarvan) Je bepaalt daarbij zelf op je eigen Schwinnbike de zwaarte van de training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter. Sommigen eindigen dan ook op een waterfiets, want je gaat er behoorlijk van zweten!

Door de vele verschillende ritmes in een Indoor Cyclingles en diverse zittende- en staande technieken ontstaat een groot trainingseffect op hart, longen en beenspieren. Je hart wordt sterker, longinhoud groter voor meer zuurstofopname en het bevorderd een regelmatige bloedsomloop. Daardoor worden de spieren beter doorbloed en elastischer zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen. Ook de bil- been- en rugspieren worden stevig getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets.

Conclusie

Het is eigenlijk een bijzondere groepssport, die je zelf zo zwaar kunt maken als je wilt, zonder dat je het groepsgevoel daarmee beïnvloedt.Terug

Contact

Sportlaan 3
6681 CD Bemmel

Tel. 0481 462224
info@schaapskooi.com

Openingstijden Fitness                  

Maandag t/m donderdag:                      
08.30 uur t/m 22.00 uur                         
Vrijdag: 08.30 t/m 21.30 uur                   
Zaterdag & zondag:08.30 t/m 12.30 uur   
Het Grand Café heeft andere sluitingstijden.