• -
    • -

Streetdance & Kidsswing

Streetdance & Kidsswing

Streetdance

Wat is Streetdance?

Streetdance is een uit Amerika overgewaaide dansvorm en een echte "fun" les als je van dansen houdt en ook een beetje aan je conditie wilt werken. Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop. Op verschillende soorten muziek zoals; R&B, swing, hip hop en Top 40 dans je een choreografie zoals in de videoclips van onder andere Justin Timberlake, Rihanna of lady gaga. Streetdance is er voor iedereen; jong en oud, klein en groot!

Onze lessen:

Wij bieden daarom streetdance lessen aan voor verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende dagen. Vanwege grote belangstelling voor de streetdance zijn de groepen over 3 dagen verdeeld. Op een donderdag vanaf 16.00 uur,  vrijdag vanaf 15.30 uur de kidssswing daarna de 7+ en 10+ lessen. En op de zaterdag van 11.00-13.00 les en de leeftijdscategorie van 11 tot 13 jaar en 13+.

In overleg met de Schaapskooi hebben wij als dansdocenten afgesproken om eenzelfde lijn te hanteren wat betreft de vakanties en vrije dagen. Dit houdt in dat alle schoolvakanties ook gelden als vakantie van streetdance.

Kids-swing 4-6 jaar

De kinderen beginnen al vroeg met het leren bewegen op muziek tijdens deze kids-swing. In deze 45 min. Durende les wordt een basis gelegd voor eventuele doorstroming naar de streetdance. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met verschillende oefeningen uit verschillende swingende dansstijlen. De kinderen leren technisch- én op gevoel dansen op muziek. Ook leren ze basisbewegingen als huppelen, marcheren, op de tenen lopen, rollen, kruipen, etc. Om zo de motoriek te trainen. Naast de oefeningen werken ze aan een einddans, om ook familie en vrienden te laten zien wat ze geleerd hebben.
Ze leren kennismaken met tegenstellingen als hoog/laag, snel/langzaam, en klein/groot bewegen. Daarnaast leren ze luisteren naar de muziek in verschillende tempo's en het tellen tot 8 op de muziek. Tussendoor is er ruimte voor dansende spelletjes, om zo de afwisseling er in te houden en het voor de kinderen interessant te houden.
Het belangrijkste van deze les is dat ze er plezier in hebben en op een speelse en fantasierijke manier geprikkeld worden om juist dat te doen wat ze nog niet kennen.

Deze les vindt plaats op vrijdag van 15.30 - 16.15 uur

Streetdance 7 - 10 jaar

De Streetdance groep kinderen van 7 t/m 9 jaar vormen een overgang tussen mini-swing en de echte streetdance-lessen.
Deze 60 min durende les wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door herhalen van danspassen en het aanleren van de nieuwste moves. Daarnaast is de coördinatieoefening niet weg te denken. Juist in deze leeftijd maakt de coördinatie een grote ontwikkeling door. De muziek gaat meer en meer richting de echte streetdance-muziek en ook de choreografie wordt zwaarder.
Toch wordt ook regelmatig plaats gemaakt voor een dans-spel, om even lekker los te komen. Tijdens de cooling-down wordt de nadruk gelegd op het goed strekken en laten afkoelen van de spieren.

Op donderdag wordt deze les gegeven om 16.00- 17.00 uur, en op vrijdag van 16.15 - 17.15 uur gegeven

Streetdance 10+

Deze streetdance groep was altijd samen met de 7-10 jaar groep. Deze groep is opgesplitst in twee groepen en op verschillende dagen wegens het grote aantal kinderen. Tevens was er veel verschil in ontwikkeling van kinderen op zowel dans als persoonlijk vlak, dat wij als docenten team het belangrijk vonden om kinderen zoveel mogelijk bij hun eigen leeftijdsgenoten te laten dansen.
In deze lessen wordt er gestart met een warming-up, gevolgd door het herhalen van danspassen en het aanleren van de nieuwste moves. Daarnaast wordt er ook in deze groep aandacht besteedt aan coördinatie oefeningen. De muziek is een combinatie van streetdance en hip-hop en de choreografie wordt ook steeds moeilijker. In deze groep wordt er ook op zijn tijd plaats gemaakt voor dansspellen zoals stopdans. Soms wordt er ook afgesloten met een Freestyledans wat inhoudt dat de kinderen zelf individueel of in 2 of meerdere getallen een kort stukje dans mogen bedenken en dit aan elkaar mogen laten zien.
Deze twee groepen werken met verschillende docenten aan verschillende choreografieën, maar vanuit dezelfde basisprincipes.

Op vrijdag wordt deze les gegeven om 17.15 - 18.15 uur. 

Streetdance 13+

De Streetdance voor de jeugd van 13 jaar en ouder is een duidelijk vervolg op de streetdance van 10+. In deze les wordt er meer van je verwacht en de uitdaging aan elke danser(es) is dan ook om al je danskwaliteiten eruit te halen en te dansen als een superster! In deze lessen wordt altijd begonnen met een pittige warming-up gevolgd door het aanleren van een choreografie. Tevens wordt er in deze les ruimte gemaakt voor buikspieroefeningen en hip-hop stijlen. Er wordt gedanst op R&B, rap, hip-hop en top 40 en zo leer je gedurende het seizoen diverse nummers aan. En wordt veel aandacht besteed aan het uitvoeren van de juiste danstechniek. De les wordt afgesloten met een cooling down, waarin je tijdens het rekken en strekken weer even helemaal tot rust komt.

Deze les vindt plaats op zaterdag van 12.00 - 13.00 uurTerug

Contact

Sportlaan 3
6681 CD Bemmel

Tel. 0481 462224
info@schaapskooi.com

Openingstijden Fitness                  

Maandag t/m donderdag:                      
08.30 uur t/m 22.00 uur                         
Vrijdag: 08.30 t/m 21.30 uur                   
Zaterdag & zondag:08.30 t/m 12.30 uur   
Het Grand Café heeft andere sluitingstijden.