• -
    • -

Body & Mind

Body & Mind

Wat is (Hatha)-Yoga?

Hatha-Yoga is het pad van de lichamelijke Yoga, oftewel lichaamshoudingen (asana's). Van alle vormen van Yoga is de Hatha-Yoga waarschijnlijk het meest bekend.
De lichaamshoudingen werken op alle gebieden van ons lichaam, het strekken en rekken van de spieren en gewrichtsbanden, het flexibeler maken van onze ruggengraat en de gewrichten en het verbeteren van de doorbloeding. De houdingen brengen de fysieke en psychische functies van je lichaam in balans. Door beoefening van deze houdingen voelt je lichaam meer ontspannen, krachtiger en energieker. Deze houdingen gaan altijd samen met een bewuste adem. De juiste manier van ademen zorgt voor een verbeterde zuurstof en energie circulatie in je lichaam. Het loslaten van spierspanning en het tot rust brengen van het hele lichaam, werkt kalmerend op het zenuwstelsel en bevordert innerlijke rust.

Hoe gaan de lessen?

De les begint met een ontspannings- en ademoefening om los te komen van alle dagelijkse bezigheden. Vervolgens is het een uur hard werken. Na een uur inspanning een kwartier rust: languit op de yogamat in alle stilte de oefeningen op je in laten werken. Een yogales kost wel energie, maar je krijgt er een ander soort energie voor terug. Door je even terug te trekken in jezelf krijg je weer een frisse kijk op de zaken van het dagelijkse leven.

Voor yoga heb je weinig nodig: gemakkelijke ruimvallende kleding zoals joggingpak, T-shirt en legging of ruimvallende sportkleding voldoen prima. Verder een badhanddoek om op de mat te leggen. Schoenen zijn niet nodig, we oefenen op blote voeten.

Yoga is geen sport, iedereen kan het beoefenen. Je hoeft er echt niet lenig voor te zijn! Yoga is, binnen jouw eigen grenzen, werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest; innerlijke balans. Werken aan evenwicht tussen lichaam en geest, denken en voelen, hoofd en hart.Terug

Contact

Sportlaan 3
6681 CD Bemmel

Tel. 0481 462224
info@schaapskooi.com

Openingstijden Fitness                  

Maandag t/m donderdag:                      
08.30 uur t/m 22.00 uur                         
Vrijdag: 08.30 t/m 21.30 uur                   
Zaterdag & zondag:08.30 t/m 12.30 uur   
Het Grand Café heeft andere sluitingstijden.